GRATIS JURIDISCH ADVIES

Welkom op de website van de Rechtswinkel Berg en Dal. Wij geven op vrijwillige basis en geheel kosteloos juridisch advies. Wij zijn er voor alle inwoners van de gemeente Berg en Dal.

Maandag 6 januari 2020
Gesloten.

Vrijdag 10 januari 2020
14:00 uur - 15:30 uur
Locatie: Cultuurcentrum de Mallemolen, Kloosterstraat 11 te Groesbeek.

Maandag 13 januari 2020
18.30 uur - 20.00 uur
Locatie: Cultuurcentrum de Mallemolen, Kloosterstraat 11 te Groesbeek.

Vrijdag 17 januari 2020
Gesloten.

Maandag 20 januari
18.30 uur - 20.00 uur
Locatie: Cultuurcentrum de Mallemolen, Kloosterstraat 11 te Groesbeek.

Vrijdag 24 januari
14.00 uur - 15.30 uur
Locatie: Cultuurcentrum de Mallemolen, Kloosterstraat 11 te Groesbeek.

 

Hier vindt u meer data.


Op dit moment werken wij alleen op afspraak.

Welkom bij Rechtswinkel Berg en Dal,

Sinds begin 2018 heeft ook gemeente Berg en Dal haar eigen rechtswinkel. U kunt bij ons terecht voor kosteloos juridisch advies. Denk hierbij ook aan hulp bij belastingaangifte of zelfs aan het verduidelijken van een lastige brief!
Wij werken momenteel alleen op afspraak. Bovenin onder de optie 'spreekuren' vindt u een intakeformulier.

Samenwerking

Wij zijn een samenwerking aangegaan met www.juridischevoorlichting.nl. Op deze site kunt u terecht voor algemene informatie over veel voorkomende (juridische) vraagstukken omtrent het huurrecht, arbeidsrecht, burenrecht en de schuldsanering. Kijk op de website of op de Facebook van juridischevoorlichting.nl voor meer informatie.
Herkent u een situatie en heeft u hulp nodig? Maak een afspraak via onze website. Onze medewerkers helpen u graag verder!

 

Iedere werkgever is verplicht aan te zeggen. En dit wel een maand voorafgaand schriftelijk. Dit betekent dat uw werkgever minimaal een maand voorafgaand aan het aflopen van het contract moet laten weten aan u of het contract wel of niet wordt voortgezet. Doet uw werkgever dit niet dan is hij/zij aan u een vergoeding verschuldigd gelijk aan het loon over de periode waarin de werkgever te laat is met de brief.

Let op:

- De verplichte aanzegging geldt niet voor tijdelijke contracten waarin geen kalenderdatum als einddatum is genoemd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een contract dat eindigt als een project is afgelopen of een vervangen zieke of zwangere werknemer terugkeert.

- Als werkgever uw verzoek tot betaling van de vergoeding niet inwilligt, kunt u via een verzoekschrift (in te dienen bij de kantonrechter) de vergoeding opeisen. Dat verzoekschrift dient binnen uiterlijk 2 maanden na einddatum van de oorspronkelijke arbeidsovereenkomst bij de kantonrechter ingediend te zijn.

- Het aanzeggen dient schriftelijk te gebeuren. Mondeling voldoet dus in ieder geval niet.

- Aanzeggingsverplichting geldt alleen voor de werkgever, niet voor de werknemer. De rechtswinkel kan bij het bovenstaande helpen.